Igor Levit

Igor Levit, născut în 1987 în Rusia, a primit primele sale lecții de pian la vârsta de trei ani de la mama sa, și ea pianistă. A avut primul concert solo la vârsta de doar patru ani. În 1995 s-a mutat cu familia sa evreiască din Nizhny Novgorod la Hanovra. Timp de un an a luat lecții de pian la Salzburg Mozarteum, înainte de a-și începe studiile la Universitatea de Muzică, Dramă și Media din Hanovra. Levit avea doar 13 ani. Un copil minune și pianist excepțional, astăzi este, de asemenea, cunoscut pentru puternica sa voce politică împotriva xenofobiei și anti-semitismului.  Celebrul pianist de renume mondial interpretează internațional din anul 2010.

A cântat pentru întâia oară pe scena Elbphilharmonie la scurt timp după deschiderea sa, în Martie 2017, înlocuindu-l pe Lang Lang atunci când acesta s-a îmbolnăvit. Cu atmosfera sa fantastică, deschisă și caldă, pentru el personal, acest concert a fost una dintre serile sale „de neuitat”.

Pentru Levit, silueta suportului de partitură în forma Elbphilharmonie al ediției limitate Steinway & Sons Elbphilharmonie este în mod particular un element frumos. Ceea ce contează însă cel mai mult pentru el ca patron, este ceea ce se află în spate: elementul uman și țelul asociat cu această ediție limitată, anume susținerea tinerilor artiști de către Fundația Elbphilharmonie. „Vorbesc din propria mea experiență”, spune Levit, „sprijinind artiștii să-și găsească propria voce” le dăruiești astfel valoroasa libertate. Chiar și o cultură politică nu poate fi întreținută și adusă la viață fără cultură. Promovarea culturii „pentru fiecare societate este la fel de esențială precum respirația”. STEINWAY, pe de altă parte, ca un instrument cu „tărie de voință și caracter” ajută muzicienii să-și afle propriul sunet și propria voce.

„Pentru mine, cel mai important lucru despre această ediție limitată, este scopul: susținerea Fundației Elbphilharmonie, și, deci, a tinerilor artiști.”

Igor Levit

Artist Steinway

    Contactați-ne