Home » Descoperă Steinway

Steinway Astăzi

De la profesor la elev, din generație în generație – fiecare STEINWAY este fabricat cu decade de experiență de către tehnicieni pasionați care asamblează cu dragoste instrumentul și îi dăruiesc suflet, încorporând în el expertiza lor fără de cusur. Având peste 135 de patente, STEINWAY este considerat un pioner al construcției de pian în modernitate.

            Timpul are o valoare ridicată la Steinway & Sons: lemnul folosit trebuie lăsat întâi, în medie peste doi ani, să se usuce și să se matureze, înainte de a fi optim prelucrat, după care urmează aproape încă un an până când pianul părăsește atelierul. Fiecare pian sau pianină produse de Steinway & Sons este în sine o capodoperă a măiestriei și artei. Fiecare Steinway are propriul său caracter muzical, fiind la fel de unic precum persoana care cântă la el.

Steinway Mâine

Încă de la primul patent din 1857, STEINWAY & SONS a înregistrat încă aproape 140 de patente, făcând din Steinway referința pentru toate pianele și pianinele din lume. Steinway a lăsat urme nu doar în istoria muzicii. Compania combină măiestria tradițională cu tehnologia de avangardă, spre a pava calea pentru sofisticatul consum al muzicii de mâine.

Cea mai recentă dezvoltare STEINWAY, Steinway Spirio, este un pian cu redare de o asemenea uimitoare calitate încât întreaga lume vorbește acum de el. Obținut printr-o combinație de măiestrie, mecanică și tehnologie, această operă de artă face ca mari pianiști să cânte invizibil la pianul dumneavoastră. O experiență muzicală incomparabilă care poate fi confundată ușor cu o interpretare live. Și partea cea mai bună? Cu motto-ul „cântați sau lăsați-l să cânte”, dumneavoastră decideți dacă clapele sunt atinse de propria persoană sau de un artist de renume mondial!

Steinway în trecut

Succesul are nevoie de curaj și pasiune. Ambele calități au fost demonstrate de HENRY E. STEINWAY, fondatorul companiei. Născut în 1797 în Wolfshagen, situat în munții Harz din nordul Germaniei, Heinrich Engelhard Steinweg a construit primele sale instrumente cu corzi la frageda vârstă de 20 de ani. În 1825, doar 8 ani mai târziu, și-a construit propriul atelier în Seesen. Oricum, pentru că aici avea voie doar să repare instrumente, a produs în secret primul său pian în bucătăria casei sale în 1836.

Cunoscut ca „pianul din bucătărie”, acesta a încorporat multe dezvoltări de pionierat în construcția pianelor – precum construirea dintr-o singură bucată de lemn a platformei de acordaj. Terminarea acestui pian a fost fără îndoială unul dintre momentele semnificative ale vieții lui Heinrich Engelhard Steinweg. Era, până la urmă, prima dată când punea în act viziunea sa de a construi cel mai bun pian posibil, punând astfel fundația viitorului său renume.

    Contactați-ne