Home » Descoperă Steinway » Producția unui Steinway

Stațiile Steinway – construcția pianelor perfecte

Un pian Steinway este o piesă unică de artă care întrupează timpul, experiența, pasiunea și dragostea de muzică a fiecărui tehnician care lucrează la instrument. În 10 plăcute clip-uri video vă invităm să vizitați diferitele zone de producție. Priviți în spatele scenei și urmăriți-i pe tehnicienii noștri în acțiune. Descoperiți cum cele peste 12.000 de componente sunt reunite într-o incomparabilă artă a sunetului.

Descoperiți cum este construit un Steinway

Vizitați diferitele etape ale procesului de creație

În fabricile noastre din Hamburg și New York, tehnicienii Steinway & Sons construiesc cu deosebită pasiune și precizie fiecare pian. Pianiști din întreaga lume le pot simți munca susținută, dedicația și măiestria înalt-calitativă la fiecare atingere a clapei. Pianele sunt renumite pentru puternica lor rezonanță încă din 1853, proiectându-și magia fie în săli de concert, conservatoare sau case private.

Sunetul unic Steinway care inspiră muzicieni din întreaga lume este fondat pe cea mai rafinată selecție de lemn. Înmagazinarea vreme de doi ani în depozitul de lemne îi permite să se usuce, în timp ce îndoirea ramei conferă pianului forma sa specială. Odată cu construcția plăcii de rezonanță, inima pianului începe cu adevărat să bată. Aflați de ce fiecare pian are nevoie de o placă de rezistență și ce presupune montarea corzilor. Vă arătăm detaliile fascinante din spatele reglajului mecanismelor și ale intonajului fiecărui pian.

Ne puteți vizita în atelierele on-line și, poate, vă vom întâlni în persoană în curând, atunci când veți cânta pentru întâia oară la noul dumneavoastră pian Steinway & Sons în camera de selecție din Hamburg. Vizionați pe YouTube întregul tur al fabricii.

    Contactați-ne