Home » Boston Designed By Steinway

Boston | Essex designed by Steinway

Pur și simplu un pian mai bun

Atunci când Henry E. Steinway și fiii săi au fondat în 1853 ceea ce avea să devină cea mai faimoasă companie de piane din lume, au promis să pună în aplicare viziunea ambițioasă a lui Henry: să construiască cel mai bun pian posibil. Acest angajament-misiune de peste 160 de ani este astăzi imprimat în fiecare element al brandului Steinway, incluzând pianele Boston designed by Steinway.

Boston, lansat în 1992, este culminarea deciziei Steinway & Sons de a dezvolta o nouă linie de instrumente care să vină în întâmpinarea nevoilor cunoscătorilor de pian, care nu sunt încă pregătiți pentru un Steinway. Designed by Steinway, Boston este construit după o soluție dezvoltată de Steinway în mai mult de șaisprezece decade de construcție a pianelor de top și de angajament la perpetuă inovație.

Prin aderarea la principiile de design Steinway, Boston își menține poziția de a fi cel mai bun pian disponibil în piața de gamă medie, fără excepție. Datorită pedigree-ului Steinway, Boston-ul sună mai bine, se cântă mai bine și este mai durabil decât orice alt pian din gama sa de preț.

Sună mai bine.

Există diferențe specifice de design între Boston și orice alt pian de pe piața sa, iar aceste diferențe sunt născute din rețeta Steinway. La fel cum Steinway este cunoscut pentru inconfundabilul „sunet Steinway”, în același mod, Boston a dezvoltat o reputație pentru un sunet cu adevărat curat, bogat care, pur și simplu, nu poate fi reprodus de alte piane.

Boston datorează sunetul său superior inovațiilor de design Steinway:

• Inginerii Steinway & Sons Susan Kenagy și John Patton au proiectat de la început Boston la fabrica Steinway & Sons din New York, bazându-se pe cei peste 160 de ani de pionierat în construcția de piane.

• Scala cu tensiune scăzută proiectată de Steinway produce un sunet susținut mai lung și o durabilitate superioară a întregii vieți a pianului. O scală a corzilor cu tensiune mai scăzută oferă un ton mai bogat, permițând mai multor zone parțiale să cânte. Are susținere mai multă, este mai puternic, are o gamă dinamică superioară și oferă tonuri mai calde și dulci.

• Placa de rezonanță din molid Sitka subțiată linear, proiectată pentru răspuns vibrațional optim, oferă un ton mai crescut, mai bogat, mai consistent și susținere superioară.

• Rama interioară din arțar dur – în virtutea calităților sale superioare – produce mai puține vibrații și mai puțină absorbție a sunetului, pentru a genera un sunet superior și consistent de la placa de rezonanță.

• Design-ul cu coada lată oferă substanțial mai multă suprafață plăcii de rezonanță să creeze un sunet mai bogat și impresia de a cânta la un instrument mult mai mare. Mai mult, acest design permite lungimea superioară a corzilor de bas, care pot fi plasate mai aproape de centrul plăcii de rezonanță, oferind astfel un bas mai bogat, profund și nuanțat.

• Ciocănelele în formă de pară sunt fabricate la o presă proprietatea Steinway. Lovind corzile în exact locul potrivit, aceste ciocănele sunt proiectate să producă cel mai bun rezultat tonal.

• Corzile de bas înfășurate în fir de cupru masiv – fabricate de Mapes Piano String Company în Tennessee SUA – vor fi mai durabile decât cele de oțel placat cu cupru. Asigură, de asemenea, un ton curat pentru viața instrumentului. Suprapunerea corzilor, patentată de Steinway, permite corzilor de bas lungime maximă de expresie și o glisare mai fină de la bas la tenor.

• Călușul de arțar laminat vertical cu capac solid de arțar, patentat de Steinway, oferă cel mai bun transfer de energie de la căluș la placa de rezonanță. Călușul patentat este plasat la pianele Boston mai aproape de centrul plăcii de rezonanță, permițând astfel o distribuție a energiei superior egalizată pentru un ton mai bogat și consistent.

Scala proiectată cu tensiune scăzută oferă un ton mai consistent, susținere mai multă și o gamă dinamică superioară.

Design-ul cu coada lată oferă mai multă suprafață plăcii de rezonanță să creeze un sunet mai bogat.

Rama interioară din arțar dur reduce vibrațiile pentru a genera un sunet superior și consistent de la placa de rezonanță.

Design-ul Boston pune în valoare geometria sofisticată și materialele de construcție de cea mai înaltă calitate.

Corzile de bas înfășurate în fir de cupru masiv asigură un ton curat pentru viața instrumentului.

Placa de rezonanță din molid Sitka este subțiată linear pentru un ton mai bogat și mai consistent.

Se cântă mai bine.

De la studenți, profesori la interpreți, pianiștii care cântă la un Boston cunosc avantajele „senzației” Boston și sunt pasionați de superioritatea atingerii, comparativ cu alte piane din gama sa de preț. Acțiunea responsivă marca Boston este datorată pedigree-ului său Steinway, care pune în valoare geometria sofisticată și materialele de construcție de cea mai înaltă calitate.

La fel ca Steinway, Boston utilizează părțile mecanismului de acțiune doar din lemn – niciodată plastic, precum mulți competitori. Lemnul contribuie la determinarea senzației caracteristice Boston permițând pianistului să experieze „feedback-ul” de la clape, găsit doar la instrumentele de nivel profesionist. Mai mult, pianele Boston au celebrele flanșe în formă de rozetă patentate de Steinway, care se potrivesc perfect cu șina de acțiune, se fixează pe ea, prevenind orice mișcare sau răsucire a componentelor acțiunii. Acest lucru înseamnă că, în ciuda umidității, schimbărilor de temperatură sau a utilizării ridicate, mecanismul de acțiune Boston este mereu strâns, fix și responsiv.

Șina de acțiune Boston în formă de rozetă a fost original patentată de Steinway în 1868: când este vorba de „senzația” pianului și stabilitatea sa, este o eroină testată de timp, negăsită pe niciun alt pian din gama sa de preț. Pe lângă aceasta, design-ul mecanismului de acțiune Boston are nevoie de mai puțină energie pentru punerea în mișcare a ciocănelelor, permițând repetiția curată, o acțiune extrem de responsivă și mai mult control asupra unei game dinamice extraordinare.

Durează mai mult.

Ca și Steinway de când a apărut, pianul Boston este proiectat pentru moștenire și longevitate. Cu design-ul său unic, patentat, din 1992 Boston a apărut ca un cal de tracțiune cu un pedigree elegant și potențial de moștenire durabil. În timp ce fundamentul majoritar al durabilității Boston izvorăște din aderența la design-ul, metodele de producție și materialele aprobate de Steinway, există puncte specifice ce îi conferă o viață îndelungată ca instrument:

• Bretelele radiale (la pianele Boston) leagă cadrul instrumentului și susțin rama; stâlpii posteriori eșalonați (la pianinele Boston) susțin tensiunea acolo unde este ea cea mai crescută și asigură acordaje stabile și o viață mai lungă în general.

• Scala corzilor cu tensiune mai scăzută se potrivește perfect cu aceste două sisteme de bretele Boston. Fizica garantează că acest design creează un pian cu mai puțin stres, care este mai capabil să preia tensiunea și să fie utilizat mai mult timp.

• Inspirat de celebrul butuc Steinway Hexagrip, butucul Boston Octagrip, patentat de Steinway, este construit din 11 straturi de arțar dur. Acestea sunt lipite în unghiuri diferite ale granulației ca să țină cuiele de acordaj strânse, dar să permită, însă, o mișcare fluidă. Rezultatul este un acordaj îmbunătățit, stabilitate superioară a acordajelor și, în general, viață mai extinsă a pianului.

Beneficiile pianelor Boston designed by Steinway sunt reale. Boston este proiectat de cel mai respectat fabricant de piane din lume care utilizează expertiză și tehnologii rafinate de mai mult de 160 de ani. Realizate în fabrici care au abilitatea să construiască exact după design-ul Steinway, Boston este croit după un model precis al măreției pianelor – unul care și-a găsit nenumărați admiratori peste tot în lume. Uitându-ne la numărul crescând de piane Boston vândute școlilor și instituțiilor muzicale, unde performanța și longevitatea sunt esențiale, este clar că lumea s-a pus pe Boston.

    Contactați-ne