Home » Piane » Piane Boston

Piane Boston

Designed by Steinway & Sons , folosindu-se patente unice și expertiza care au făcut numele Steinway sinonim cu excelența muzicală, linia de piane și pianine Boston reprezintă pentru industria construcției de instrumente muzicale o realizare unică: o experiență superioară a interpretării, la un preț imposibil de gândit anterior.

Cel mai bun pian din clasa sa tocmai a devenit mai bun. Noul Boston Performance Edition II are acum un luxos furnir Pomelle Sapele pe interiorul ramei (pe pianele cu finisare abanos) și o splendidă placă de rezistență roz-aurie. De asemenea, am schimbat pâsla în negru pentru placa de rezistență, sub capac și în jurul pedalelor. Rescalarea corzilor de bas și de registru înalt pentru o tensiune mai scăzută oferă o susținere crescută, o claritate tonală mai bună și un bas mai clar și profund.

PE II include, de asemenea, îmbunătățirile semnificative introduse anterior cu originala Performance Edition din 2009, incluzând o ramă interioară de arțar (găsită doar la cele mai alese piane) și platforma de acordaj patentată OctagripTM. Combinate, aceste îmbunătățiri cresc și mai mult clasa Performance Edition II, aflată în gama medie de preț.

Explorați Pianul Boston

Rama

Cutia specială a pianului, numită și ramă, revelează design-ul moștenit Steinway & Sons din spatele Boston. Rama contribuie la stabilitatea pianului, oferind suportul pentru placa de rezonanță. Rama exterioară a pianului Boston este fabricată din câteva straturi de mahon, iar cea interioară din arțar dur. Acest lemn tare de înaltă calitate este presat cu liniile granulației pe orizontală, oferind astfel mai multă stabilitate și excepțională putere și bogăție a sunetului.

Coada lată

Design-ul cu coadă lată al pianelor Boston reprezintă o inovație specială Steinway & Sons care creează o suprafață mai mare a plăcii de rezonanță. Aceasta îmbogățește sunetul, dând pianistului impresia că interpretează la un pian mai mare. Pianele Boston sunt mai late la coadă decât majoritatea pianelor de lungimea lor – permițând o arie crescută a plăcii de rezonanță și producând un sunet mai bogat. Această arie crescută a plăcii de rezonanță permite o plasare mai bună a platformei de bas – oferind mai mult volum, ton superior și un bas muzical.

Placa de rezonanță

Molidul de cea mai bună calitate, granulație dreaptă și debitat pe sfert este folosit pentru calitățile sale de rezonanță și raportul crescut masă-rezistență. Placa de rezonanță este solidă, nu laminată, creând cea mai bună rezonanță și proiecție a sunetului.


În 1936, Steinway a patentat placa de rezonanță diafragmatică, construită să fie mai groasă în mijloc și subțiată ușor spre margini. Plăcile de sunet Boston au subțiată grosimea de la bas la registrul înalt. O regiune mai subțire în zona basului vibrează mai liber. Astfel, obții un ton mai tare, bogat și deplin.

Butucul

Una dintre inovațiile brevetate Steinway & Sons, patentul Octagrip Pinblock, poate fi găsit doar în pianele Boston. Acesta este format din 11 straturi de arțar dur – lipit în unghiuri de 60° diferite ale granulației.

Această structură multi-direcțională prinde cuiele de acordaj din opt direcții, asigurând o strângere fermă, presiune uniformă și un acordaj mai fin – oferind stabilitate tensională superioară și permițând pianului să stea acordat pentru mai mult timp.

Placa de rezistență

Fiecare piesă a pianului vibrează atunci când se cântă – cu excepția plăcii de rezistență, care este dedicată unei singure funcții: asigurarea stabilității totale. Datorită expertizei de design Steinway, bazată pe istoria sa lungă de cercetare și inovație, această placă de fontă poate suporta aproape 20 de tone tensiune de la cele peste 220 de corzi.

Ciocănele/Acțiune

Fiecare dintre cele 88 de clape ale unui pian sau pianine transmite mișcarea sa unui mic ciocănel din lemn acoperit cu pâslă care lovește una, două sau trei corzi. În 1880, Steinway & Sons a introdus ciocănelele în formă de pară, cu umerele ranforsate și ligaturi metalice pentru asigurarea unei stabilități superioare și a unui sunet mai puternic.

Acest design exclusiv Steinway & Sons este, de asemenea, parte a pianelor și pianinelor Boston. Geometria mecanismului de acțiune a pianelor Boston de tipul Steinway conferă repetabilitate rapidă, stabilitate superioară, responsivitate crescută – permițând muzicianului să cânte cu maximă expresie și control.

„Poți auzi efectele design-ului de la Steinway & Sons de la un capăt la celălalt al scalei”

Bob Winter

Berklee College of Music

Modelul potrivit pentru dumneavoastră

GP 215 Performance Edition II

Având o ramă interioară de arțar și butuc Octagrip, GP-215 Performance Edition II are 215 cm lungime și este alegerea multor instituții și festivaluri care se mândresc cu spații de concert medii.

Mai multe detalii

GP 193 Performance Edition II

La cei 193 cm lungime, GP-193 Performance Edition produce un sunet puternic și totuși cald și reprezintă o alegere excelentă pentru studiourile de predare.

Mai multe detalii

GP 178 Performance Edition II

La cei 178 cm lungime, GP-178 Performance Edition reprezintă o alegere excelentă pentru studiourile de predare, sau pentru o cameră dedicată.

Mai multe detalii

GP 163 Performance Edition

La cei 163 cm lungime, GP-163 Performance Edition este suficient de mic pentru a se potrivi în orice casă, însă are sunetul unui pian mult mai mare – datorită design-ului cu coada lată.

Mai multe detalii

GP 156 Performance Edition II

Deși este un pian Boston mai mic, având 156 cm lungime, nu este nimic mic cu privire la sunetul GP-156 Performance Edition, care beneficiază de design-ul cu coada lată.

Mai multe detalii

    Contactați-ne