Brad Mehldau

De la mijlocul anilor ’90 pianistul american Brad Mehldau a făcut parte integrală din scena internațională de jazz. Trio-ul său împreună cu Larry Grenadier la bas și Jorge Rossy – mai târziu Jeff Ballard – la tobe, a căpătat atenție mondială și au cântat în cele din urmă la Elbphilharmonie în mai 2018. Acest maestru al improvizației este, de asemenea, interesat de repertoriul clasic, după cum se poate observa și din proiectul său curent „Trei piese după Bach”.

Pe 13 octombrie 2018 a primit o onoare deosebită: ca patron al pianului cu numărul 1, și-a dezvelit propriul pian la prezentarea ediției limitate Elbphilharmonie de către STEINWAY & SONS, încântându-și oaspeții din Sala de Recital Elbphilharmonie cu interpretările sale. A fost, pentru el, o experiență foarte specială să poată juca un rol în acea seară. Brad Mehldau e sigur de un lucru: „Mi-o voi aminti pentru foarte multă vreme.”

Pianul Elbphilharmonie este cu adevărat un pian de vis, al cărui ton deschis și cald a fost evident din prima clipă când a început să cânte. „Pianul cântă înapoi” spune pianistul de jazz despre calitatea remarcabilă a pianului Steinway, „îți inspiră interpretarea.”

Pianistul experimentat știe că este, de asemenea, foarte important să vezi instrumentul în unitate cu mediul înconjurător, și laudă cooperarea extraordinară dintre Elbphilharmonie și STEINWAY & SONS.

„Se potrivesc. Există o conexiune între locație și pian.”

Brad Mehldau

Artist Steinway

    Contactați-ne