Home » Piane » Piane Steinway » Ediții limitate » Kravitz Grand Limited Edition

O colaborare cu Lenny Kravitz, un muzician de renume mondial și un om al renașterii contemporane

Admirând de multă vreme Steinway & Sons, Lenny Kravitz a făcut echipă cu Steinway pentru a proiecta Kravitz Grand Limided Edition. Au fost proiectate 10 exemplare Steinway Model B. Pentru acest proiect de suflet, Lenny și echipa sa Kravitz Design, au disecat fiecare aspect al construcției unui Steinway, analizând carcasa, acțiunea, chiar și șuruburile pentru a crea o cu totul nouă înfățișare, diferită de tot ce a produs vreodată Steinway.

„Consider că design-ul și muzica sunt același lucru: începi cu inspirația și, la sfârșit, obții o piesă de artă.”

Lenny Kravitz

Stil clasic european cu un motiv african

Kravitz Grand este inspirat de teme africane din pictură, sculptură și vestimentație pe filiera scenei de artă pariziene din anii 1920. Stilului Art Deco se juxtapun motive africane într-o operă de artă eclectică și unică. Materiale de calitate superioară și o uluitoare atenție la detaliu  reamintesc de strălucirea acelor timpuri.

INFLUENȚE AFRICANE

Kravitz Grand are motive sculptate manual pe ramă, pe capac, pe suportul de partitură – fiind necesare peste 200 de ore de sculptură realizată de artizanii Steinway – și picioare tip bloc, sculptate și ele manual și finisate negru abanos.

Acest pian este construit din 15 straturi de lemn de arțar combinat cu rarul abanos macassar, selectat personal de Lenny Kravitz pentru exterior.

Design tactil

Elemente uimitoare de design includ o finisare metalică ce imită micro-fisurile pe placa de rezistență și corpuri turnate de bronz pentru suportul de susținere al capacului și lira pedalelor, gândite de Kravitz Design și turnate de Modern Art Foundry. Finisări metalice la comandă împodobesc, de asemenea, pedalele, suportul de partitură, balamalele, respectiv placa de ediție numerotată. Clapele sunt abanos și crem mat, iar bancheta realizată și ea manual, este din abanos macassar ca și instrumentul și material textil care imită pielea de ghepard.

Lira de pedale din bronz masiv turnat

Lira de pedale din bronz masiv turnat este proiectată de Kravitz Design și turnată de Modern Art Foundry. Ca o coincidență, Modern Art Foundry se află alături de fabrica Steinway în fosta locație de garaj a conacului Steinway – fiind specializată în turnătoria de bronz la nivel artistic.

Steinway SPIRIO | R

Krawitz Grand vine echipat cu revoluționarul sistem SPIRIO | r, pianul cu redare de cea mai înaltă rezoluție din lume ce poate capta și înregistra o interpretare, redând-o apoi în modul cel mai fidel posibil. Dați viață astfel pianului dumneavoastră Steinway cu interpretări ale celor mai mari pianiști din lume dintr-o bibliotecă muzicală constant completată și în creștere.

O combinare revoluționară de artă, măiestrie și tehnologie, Spirio | r pune la dispoziție noi posibilități de expresie și noi moduri de accesare, distribuire și experiere a interpretării.

Mai multe despre SPIRIO | r

Detalii de design

Atenția la detalii și materiale este evidentă în integralitatea design-ului unic. Detaliul final este logo-ul Steinway și Spirio, culoarea imitând carapacea de țestoasă, încastrat de Pearl Works.

Colaborarea Steinway

„Primul instrument pe care am cântat a fost un Steinway” a spus Lenny Krawitz. „Am fost un fan al pianelor lor de-a lungul întregii mele cariere de 30 de ani, și mă simt norocos să fi avut posibilitatea de a proiecta pianul meu de vis. Mi-am pus inima și sufletul în fiecare element de design și sunt recunoscător că am lucrat cu un partener care m-a lăsat să am control creativ pentru a realiza ceva ce a fost atât de personal pentru mine și care a arătat cât se poate merge de departe cu un pian clasic.”

„Pentru design-ul acestui pian am vrut să combin stilul clasic european cu un motiv african. Se potrivesc atât de bine împreună.”

Lenny Kravitz

Credit foto Lenny Kravitz: Mark Seliger

Credit foto pian: Steinway & Sons

Toate edițiile limitate Steinway

    Contactați-ne