Jan Lisiecki

Canadianul Jan Lisiecki și Steinway & Sons au o prietenie de mai mult de zece ani caracterizată de un profund respect reciproc. În august 2013, plăcutul și înzestratul tânăr pianist a primit Premiul Leonard Bernstein la Festivalul de Muzică Schleswig-Holstein. Poate fi adesea audiat în sala mare Elbphilharmonie cântând cu varii orchestre renumite unde, la un moment dat când nu s-a simțit bine, l-a înlocuit pe Murray Perhaia. Când a fost întrebat dacă va patrona un pian Elbphilharmonie nu a ezitat să accepte.

Jan Lisiecki a fost unul dintre primii pianiști care au cântat în Elbphilharmonie chiar înaintea deschiderii acesteia, în timpul repetițiilor ținute în clădirea neterminată încă. Când s-a reîntors la concertul inaugural, în de acum finalizata clădire, a fost cu adevărat copleșit. „Pentru auditoriu este o experiență senzorială impresionantă din toate privințele: design-ul, acustica, eleganța” declara entuziast Lisiecki, „toate se reunesc să creeze această piesă centrală din inima Hamburgului.” Jan admiră numeroasele detalii construite încântător și la cele mai înalte standarde. Tocmai această minunată și artistică idee este întrupată de STEINWAY. A fi patronul unui pian Elbphilharmonie reprezintă o mare onoare pentru el.

„Fiecare detaliu al pianului Elbphilharmonie reflectă ceva ce iubesc la Elbphilharmonie. Sunt un fan aparte al lemnului natural. De aceea îmi place faptul că există o combinație între tipicul negru lucios al pianului și acest lemn natural – frumusețea acestui fapt.”

Jan Lisiecki

    Contactați-ne