Măiestria executării ediției limitate Elbphilharmonie

Dezvoltarea unei exclusive ediții limitate Steinway în stilul Elbphilharmonie a venit ca o consecință logică din faptul că, două brand-uri de excepție din Hamburg, au în comun mai mult decât muzica. Elbphilharmonie, cel mai nou punct central din Hamburg, a devenit o operă de artă arhitectonică ca rezultat cuantificabil al unor minți talentate și creative, prin cea mai desăvârșită măiestrie, cele mai fine materiale, cele mai înalte standarde și atenție la detalii – valori, de asemenea evidente în fabrica Steinway & Sons din Hamburg.

Ca element crucial al acestei ediții Elbphilharmonie, Steinway a ales design-ul fascinant al sclipitoarelor ferestre curbate sferic ale fațadei de sticlă de la Elbphilharmonie – și, de aceea, l-a adus în echipă pe Thorsten Boehm. Artistul multiplu-premiat din Hamburg a aplicat acest design pe interiorul capacelor celor opt piane, dând un „suflet” unic fiecărui instrument. Datorită măiestriei sale „fiecare dintre cele aproximativ 1500 de puncte are la propriu caracterul său individual”, explică designer-ul de 44 de ani. Folosind o lupă și un scalpel, el a tăiat întâi punctele de dimensiuni între 6 și 18 mm dintr-o folie șablon adezivă și apoi le-a laminat pe lemn fâșie cu fâșie.

Cu aerograful umplut cu vopsea fină metalică, Boehm a umplut fiecare punct cu un strat subțire de vopsea. Cu toate  că rezultatul a fost foarte precis, în fiecare design poți găsi cele mai subtile, abia sesizabile devieri, ceea ce face ca fiecare punct să fie unic – la fel cum fiecare pian Steinway este unic. Artistul a formulat astfel: „Unde apare ceva organic, apare viața.” Pentru Boehm, acele mii de puncte argintii nu sunt doar decorative – ci, aduc „suflet” instrumentului. „Când cineva privește un pian Steinway și este mișcat de modul în care arată, mi-am împlinit, de fapt, scopul.”, spune el. Boehm și-a dedicat sute de ore fiecărui capac. În lumea noastră în care arta este reproductibilă instant, el consideră că scopul artei este și acela de a aduce oamenii înapoi la a fi oameni.

    Contactați-ne