Lang Lang & Steinway

Lang Lang – cum l-a adus dragostea sa pentru „sunetul de aur Steinway” la ediția limitată „Black Diamond”

Copilul minune a luat primele lecții de pian pe când avea doar trei ani. A fost profund marcat de pianiști renumiți precum Horowitz și Rubenstein care cântau pe piane Steinway. De la o vârstă foarte timpurie a încercat fără succes să reproducă pe propriul său pian sunetul acela „prea-delicat și dulce (…) de aur”.

„Copil fiind, am avut șansa să cânt pentru întâia oară pe un vechi pian Steinway în timpul unei ceremonii de decernare la Conservatorul din locul meu natal, Shenyang. Mi s-a făcut pielea de găină pentru că acest pian era atât legat de sufletul și inima mea”, povestește Lang Lang. „Dintr-o dată, aceeași piesă suna cu atât de mult mai frumos și m-am gândit – Oau, aceasta este energia unui Steinway!” Mai târziu, când a fost acceptat la conservatorul din Peking, a încercat să repete pe un Steinway pe cât de des era posibil, chiar dacă studenților le era permis acest lucru doar o data pe săptămână.

Această istorie personală face din relația sa actuală apropiată de Steinway & Sons ceva cu atât mai special. În 2002, Lang Lang a devenit oficial un Artist Steinway de renume mondial. De la reușita sa din 1997, pe când avea doar 17 ani, Lang Lang a devenit un star internațional interpretând pe cele mai mari scene din lume. Indiferent de țara sau orașul în care cântă, pianul Steinway este întotdeauna ca „prietenul său cel mai bun”, spune artistul de renume care își împărtășește succesul și este dedicat acțiunilor filantropice. Pentru neobosita sa muncă caritabilă de a transmite copiilor dragostea de muzică, în 2013 a fost numit „Mesager al Păcii” de către fostul secretar general ONU Ban Ki-moon. Prin Lang Lang International Music Foundation, fondată în 2008, își urmărește țelul de a oferi fiecărui copil acces la educație muzicală.

„Lang Lang Black Diamond Limited Edition” a reprezentat primul proiect în care faimosul muzician s-a implicat în design-ul unui pian Steinway. „Sunt onorat să fiu primul pianist în istoria Steinway & Sons implicat în design-ul unui pian.”

În timpul procesului care a durat trei ani, Lang Lang a colaborat cu faimosul designer de mobilier Dakota Jackson. „Primul lucru pe care mi l-a spus a fost că – trebuie să fie un diamant negru”, pentru că aceste diamante nu sunt din lumea aceasta, ci din spațiul interstelar. „La unele întâlniri cântam pentru el, de exemplu, piese puternice din Rachmaninoff.” Acestea l-au inspirat pe Dakota Jackson să vină cu idei creative precum monturile elegante în formă de diamant pe locul unde picioarele pianului întâlnesc rama, dându-le o alură de stilleto.

Modul în care cei doi, alături de tehnicienii Steinway, au lucrat la proiect, a părut a fi un șir de miracole. „Instrumentul acesta are nu doar frumusețea, ci și sunetul, emoțiile, întregul sentiment. Nu contează cum cânți, ai mereu la dispoziție aceste calități”, explică Lang Lang.

    Contactați-ne