Home » Piane » Piane Essex » EGP-173C

Essex EGP-173C

Pianul Clasic

EGP-173C, sau „pianul clasic”, este stilul după care sunt evaluate toate celelalte. Acest design Classic Sheraton a trecut proba timpului peste 100 de ani, de când a fost lansat de Steinway & Sons, în 1900.

Proiectat de Steinway & Sons, Essex a fost creat ca un tribut adus ideii că stilurile și finisările pianelor frumoase pot, și ar trebui să fie posibile, în orice gamă de prețuri. Cu un stil tradițional elegant și finisări de calitate muzeală, Essex va fi o splendidă completare a casei dumneavoastră.

Caracteristici EGP-173C

  • Sistem de nuanțare deplină
  • Picioarele și zona lor superioară după model clasic
  • Suport dublu de susținere a capacului
  • Design Sheraton Clasic
  • Capacul claviaturii cu acoperire integrală
  • Capacul claviaturii cu mecanism de închidere ușoară
  • Finisare abanos polisat

Explorați pianul Essex EGP-173C

Rama

Cutia specială a pianului, numită și ramă, descoperă design-ul moștenit Steinway & Sons din spatele Essex. Rama contribuie la stabilitatea pianului, oferind suportul pentru placa de rezonanță. Rama exterioară a pianului Essex este fabricată din laminări de arțar european (Acer platanoides), în timp ce rama interioară este fabricată din fag european laminat (Fagus sylvatica).

Coada lată

Design-ul cu coada lată al tuturor pianelor Essex este o inovație specială Steinway & Sons care creează cu 6% mai mult spațiu pentru placa de rezonanță. Acest fapt îmbogățește sunetul dând pianistului impresia că interpretează la un pian mai mare. O arie mai mare a plăcii de rezonanță permite, de asemenea, plasarea mai bună a călușului de bas – ceea ce oferă mai mult volum, un ton superior, și un bas cu muzicalitate crescută.

Placa de rezonanță

La fel ca toate pianele designed by Steinway & Sons, Essex are o placă de rezonanță masivă, de cea mai înaltă calitate, din molid cu granulație dreaptă, ales pentru calitățile sale acustice superbe. Are, de asemenea, un profil special subțiat, care este mai gros în centru și mai subțire spre margini, dând posibilitatea unor vibrații mai libere și unui volum tonal superior.

Placa de rezistență

Proiectată de Steinway & Sons, placa de rezistență este turnată din fontă și este gândită să ofere suport celor 20 de tone tensiune de la corzi. Fonta specială creează o placă foarte densă care nu absoarbe energie, dând posibilitatea unui ton mai consistent.

Ciocănelele/Acțiunea

Ciocănelele pianelor Essex sunt gândite de Steinway și sunt produse de Imadegawa în Japonia, utilizându-se pâslă germană de ciocănele și muluri de carpen. Bazată pe un design exclusiv Steinway & Sons, mecanismul de acțiune Essex este fabricat din lemn (nu din plastic), și este caracterizat de posibilitatea crescută a repetiției, stabilitate superioară, responsivitate ridicată – permițând pianistului să cânte cu maximă expresie și control.

Specificații

Dimensiuni

Înălțime: 100 cm
Lungime: 173 cm
Lățime: 151 cm
Greutate: 309 kg

Carcasa

Stilul carcasei
Clasic designed by Steinway & Sons

Finisare
Înalt polisat: abanos

Părți metalice
Alamă

Specificații tehnice

Ramă/Cadrul posterior
Rama exterioară a pianului Essex este fabricată din laminări de arțar european (Acer platanoides), în timp ce rama interioară este fabricată din fag european laminat (Fagus sylvatica). Design cu coada lată (asemănător cu Boston). 22 mm grosimea ramei exterioare, 38 mm grosimea ramei interioare.

Bretele/Stâlpi
Bretele radiale în stilul Steinway. 3 bretele.

Butucul
Arțar laminat bi-direcțional. Grosime: 36 mm.

Placa de rezonanță
Molid masiv. Subțiere lineară. Arie de vibrație: 1.25 m2.

Coastele
Coastele sunt fixate în rama interioară (nu există coaste libere). Fabricate din molid și eșalonate. 12 la număr.

Călușurile
Bază de arțar laminat vertical cu capac de arțar masiv.

Scala
Proiectată de Steinway. 18,191 kg tensiune.

Placa de rezistență
Fontă, vopsită auriu Steinway.

Cuiele de acordaj
Oțel placat cu nichel.

Scalele duplex
Duplexuri frontale și posterioare proiectate de Steinway.

Corzile
Fir Roslau. Numărul mărimilor registrului înalt: 9. Cea mai joasă notă tenor: 27. Lungimea notei 1: 130 cm.

Ciocănelele
Proiectate de Steinway. Greutatea pâslei: 7 kg.

Acțiunea
Proiectată de Steinway. Pinten dispus în unghi. Doar lemn (fără plastic) pentru toate părțile mobile. Șine de acțiune din aluminiu extrudat cu rozetă Steinway.

Clapele
Design Steinway. Molid.

Patul claviaturii
Molid.

Pedalele
Alamă. Pedală acustică, de susținere deplină și de nuanțare.

Alte caracteristici
Capacul claviaturii cu mecanism de închidere ușoară, capacul claviaturii cu acoperire integrală, banchetă cu pernă asortată.

Pianul Essex

Essex încorporează cele mai noi specificații de design și standarde de inginerie Steinway & Sons. Aflați mai multe despre motivul pentru care Essex rămâne cea mai bună alegere din gama sa de preț pentru toți cei ce caută un pian de calitate la un preț accesibil.

    Contactați-ne