Home » Broșura Steinway

GHIDUL CUMPĂRĂTORULUI PIANULUI STEINWAY & SONS

Fiecare pian Steinway & Sons este fabricat manual, unul câte unul, terminarea sa durând aproape un an. Suntem mândri să spunem că mulți dintre tehnicienii noștri care fabrică pianele de astăzi sunt artizani la a doua sau la a treia generație, care duc mai departe tradiția familiei Steinway.

Este ușor să găsiți un pian mai ieftin decât un Steinway, însă este imposibil să găsiți un pian care vă oferă mai multă valoare moștenită, renume, respectiv rentabilitate a investiției. De peste 160 de ani, fiecare pian lucrat manual Steinway a crescut în valoare.

Sunt multe piane de care dumneavoastră și familia dumneavoastră vă veți îndepărta. Există, însă, doar unul de care vă veți apropia din ce în ce mai mult – un pian Steinway & Sons.

Pentru mai mult de trei secole pianul a capturat inimile artiștilor și iubitorilor de muzică deopotrivă. Decizia de a vă aduce un pian în casă și în inimă este o decizie de a îmbrățișa bucuriile muzicii, ale valorilor moștenite, măiestriei și tradiției.

Steinway & Sons este aici să vă ajute

Un pian bine construit va adăuga frumusețe și eleganță casei dumneavoastră și vă va oferi bucurie muzicală pentru întreaga viață. Este instrumentul perfect pentru cei care încep să studieze, precum și pentru muzicienii maturi. Înțelegem însă că procesul selectării instrumentului potrivit poate fi dificil. Acest Ghid al cumpărătorului vă va ajuta să vă evaluați dorințele, să vă acordați fin preferințele și să vă alegeți pianul perfect potrivit nevoilor dumneavoastră. În lumea instrumentelor muzicale, există piane – și există Steinway & Sons. Primești mai mult de la un pian Steinway pentru că într-un asemenea pian intră mult mai mult.

De peste 160 de ani, pianele Steinway & Sons au fost instrumentul ales de mai mult de 95% din artiștii interpreți din lume, și ne-am construit numele și reputația pe angajamentul față de un singur cuvânt: calitatea. Pianele noastre sunt mult mai mult decât instrumente – sunt o investiție rentabilă, moșteniri de familie rafinat construite pentru a fi prețuite și apreciate de generațiile care au să vină. Ne-am dori să vă împărtășim puțin din cunoașterea pe care am dobândit-o despre ce face un pian să funcționeze bine și să cânte bine. Dotați cu aceste informații, credem că veți găsi pianul care vă vorbește direct.

„Un Steinway este un Steinway și nu există nimic asemănător în lume.”

Arthur Rubinstein

Magia Muzicii
Așezați-vă, închideți ochii, atingeți clapele și ascultați

E pur și simplu magic, nu-i așa? Ei bine, nu este. Pianul funcționează printr-un proces complex, dar foarte mecanic, dezvoltat la începutul anilor 1700 și perfecționat în ultimii 300 de ani. Simplu spus, când degetul unui pianist atinge clapa, declanșează acțiunea acesteia (o serie de pârghii conectate la un ciocănel de pâslă).

Ciocănelul lovește o coardă metalică, sau o combinație de coarde, ceea ce le face să vibreze. Aceste vibrații sunt transmise de la corzi la placa de rezonanță prin călușuri, iar placa de rezonanță convertește vibrațiile în ceea ce numim tonul pianului. De asemenea, amplifică notele astfel încât ele să poată fi auzite.

Există peste 12.000 de părți specifice în pianul tipic, toate trebuind să funcționeze ușor și precis pentru a produce muzica pe care o iubim.

„Să construim cel mai bun pian cu putință.”

Henry Engelhard Steinway, 1797-1871

Cum funcționează un pian

Cutia de rezonanță

Corpul unui pian, numit și cutie de rezonanță este cea mai vizibilă parte a unui pian. O cutie de înaltă calitate adaugă frumusețe, putere și susținere unui pian. Cea mai importantă parte a cutiei este rama, care la cele mai fine piane precum Steinway este fabricată din laminări multiple din lemn de arțar. Traversele puternice sau bretelele de sub un pian, respectiv din spatele unei pianine oferă susținere suplimentară.

Pianele Steinway sunt bine-cunoscute pentru rezistența și frumusețea cutiilor lor de rezonanță. Procesul patentat utilizat pentru producerea unei rame Steinway a reprezentat o inovație tehnică majoră inventată de Steinway & Sons în 1878. La fel ca atunci, și astăzi, acest proces produce o ramă de putere și calitate tonală superioară. Pentru bretele și stâlpi, la pianele Steinway se utilizează molidul, un lemn cunoscut pentru abilitățile sale tensionale. 

Placa de rezistență

În interiorul pianului, o placă din fontă oferă puterea necesară suportării tensiunii corzilor. Placa este adesea numită coloana vertebrală a pianului, și, într-adevăr, trebuie să fie extraordinar de puternică ca să suporte peste 20 de tone presiune de la corzi. Placa de fontă este instalată în carcasă deasupra plăcii de rezonanță și este des vopsită auriu, polisată și decorată cu logo-ul producătorului.

La piane, placa de rezistență, cea de rezonanță și corzile sunt orizontale, în timp ce la pianine, aceste trei componente sunt verticale.

Steinway fabrică aceste plăci de rezistență în propria turnătorie la standarde exigente utilizând metoda de turnare în nisip.

Placa de rezonanță

Placa de rezonanță convertește vibrațiile corzilor pianului în tonuri audibile. Fabricanții de piane fine construiesc placa de rezonanță din molid de foarte înaltă calitate, ceea ce îi permite să transmită și să amplifice sunetul mult mai bine decât alte lemne mai slabe.

Placa de rezonanță are o coroană curbată pentru a pune la dispoziție tensiunea potrivită împotriva corzilor pentru proiectarea maximă a sunetului. Sub placă sunt dispuse coaste pentru a susține coroana și a distribui tonul de-a lungul plăcii de rezonanță și pentru a conferi putere.

Plăcile de rezonanță Steinway sunt construite din cel mai bun molid Sitka provenind din Columbia Britanică și Alaska, cu granulație crescută și tăiat pe sfert. Acest lemn este ales pentru calitățile sale acustice superbe și este selectat manual pentru a nu avea defecte. Piese individuale din molid sunt potrivite pentru a produce plăci de rezistență de culoare și calitate tonală uniformă.

Plăcile de rezonanță din pianele Steinway au dublă coroană și poartă design-ul diafragmatic exclusiv Steinway & Sons. Placa de rezonanță diafragmatică, patentată în 1936, variază în grosime de la centru spre margini. Acest design îi permite libertatea mișcării creând  un răspuns tonal mai bogat și mai îndelungat.

Călușurile

Călușurile plăcii de rezonanță sunt lipite deasupra acesteia pentru a-i transmite vibrațiile corzilor. Tonul este cu atât mai bun, cu cât calitatea materialelor este mai bună.

Călușurile Steinway & Sons sunt construite din arțar vertical laminat purtând un capac solid tot de arțar. Ele sunt îndoite într-o formă precisă pentru a asigura transmisia optimă a sunetului. Călușul este măsurat pentru necesitățile specifice de înălțime ale fiecărui pian și este dințat manual pentru suportarea individuală a corzilor. Călușurile sunt lipite și atașate prin cepuri în coastele plăcii de rezonanță pentru a asigura integritatea structurală a acesteia.

Corzile

Un pian modern are între 230 și 264 de corzi – între una sau trei corzi pentru toate cele 88 de note. Majoritatea producătorilor folosesc trei corzi pentru secțiunile tenor și sopran și una sau două pentru bas. De obicei, corzile pentru bas sunt încordate deasupra celorlalte corzi pentru a obține lungime și calitate tonală superioară. Pe 20 decembrie 1859, patentul #26532 a fost acordat lui Henry Steinway Jr. pentru placa supra-încordată pe care corzile mai lungi de bas erau trase deasupra celorlalte corzi.

Corzile acute sunt confecționate din oțel de înaltă calitate, iar cele grave din același oțel calitativ înfășurate cu fir de cupru. Corzile sunt egal distanțate având un capăt înfășurat în jurul cuielor de acordaj, ele fiind inserate într-un bloc de lemn laminat numit platforma de acordaj sau butuc.

Cuiele de acordaj țin corzile întinse și sunt stabilizate prin fricțiune. Când sunt aliniate perfect, ciocănelele vor lovi doar corzile notelor intenționate, nu cele ale notelor vecine.

Există câțiva factori care pot influența proprietățile fizice ale corzilor incluzând umiditatea, lumina soarelui și temperatura, chiar și tipul de interpretare și frecvența utilizării. Corzile unui pian Steinway sunt fabricate din cel mai bun oțel înalt tensional. Corzile de bas sunt înfășurate în cupru pur, iar cuiele de acordaj sunt din oțel calitativ placate cu nichel rezistent la ruginire.

Steinway folosește scale duplex frontale și posterioare. Relația specială dintre Steinway și Hermann von Helmholtz (primul fizician care a studiat vibrațiile corzilor) a dus la dezvoltarea și acordarea în 1872 a patentului Steinway pentru alicotele frontale și posterioare, permițând părților de regulă latente ale corzilor să vibreze pentru un ton mai bogat și cu o susținere mai lungă.

Butucul sau platforma de acordaj

Butucul sau platforma de acordaj este un bloc de lemn multi-laminat în care sunt inserate cuiele de acordaj. În cele mai fine piane acesta este realizat din lemn de arțar, iar cuiele sunt introduse prin presiune astfel încât să poată menține corzile pianelor în tensiune extremă. Calitatea plăcii de acordaj este foarte importantă pentru a menține pianul acordat.

Butucul/platforma de acordaj Hexigrip, patentat în 1963, este laminat din șapte plăci groase de arțar tăiat pe sfert, fiecare strat fiind aliniat de la 45 la 90 de grade unul față de celălalt, astfel încât strângerea granulației să cuprindă fiecare cui de acordaj din toate unghiurile. Acest fapt asigură faptul că cel puțin un strat are granulația direct aliniată cu presiunea exercitată pe fiecare cui. Rezultatul: un pian care este mai ușor acordat cu precizie și care va rămâne acordat timp mai îndelungat.

Claviatura și mecanica

Un pian modern are 88 de clape – 52 albe și 36 negre (notele cromatice) – acoperind 7,3 octave. Ele sunt fabricate de regulă din molid având o suprafață din polimer. Suprafețele din polimeri de astăzi sunt mai durabile, nu se mai îngălbenesc cu timpul și sunt mai ușor de înlocuit decât predecesoarele lor din fildeș.

Fiecare dintre clapele unui pian transmite mișcarea sa unui mic ciocănel din lemn acoperit cu pâslă care lovește una, două sau trei corzi atunci când nota este atinsă. Ciocănelele sunt aliniate egal și se pot reașeza și repeta oricare dintre note foarte repede. 

Amortizoarele sunt părți ale angrenajului acoperite cu pâslă, care atunci când ating corzile, atenuează vibrațiile. Într-un pian sunt mai puțin de 88 de amortizoare deoarece notele din registrul acut nu au nevoie de amortizare datorită scurtimii susținerii lor. Pedala acustică ridică toate amortizoarele, ceea ce permite sunetelor să continue chiar și după ce clapa este eliberată.

La un pian gravitația asistă acțiunea. La o pianină ciocănelele sunt readuse la poziția inițială de prin arcuri. Această diferență permite pianelor să repete notele mult mai rapid și mai sigur decât o pianină. Clapele unui pian Steinway sunt fabricate din molid bavarez. Părțile angrenajului din arțar debitat pe sfert sunt montate pe o ramă metalică pentru acțiune Steinway, consistând din tuburi de alamă nesudată cu contururi rozetă, fixate cu forța prin cepuri de arțar și agrafe de alamă pentru a asigura stabilitatea regularizării.

În 1936, Steinway & Sons a proiectat „Accelerated Action” (prezentă la Steinway New York) ca răspuns la cererile pentru o acțiune reactivă mai rapidă.

Pedalele

Pianele Steinway au trei pedale. Cea din dreapta este pedala de sustain sau acustică și acționează să susțină tonul. Pedala din stânga este numită una corda sau de nuanțare. Când este apăsată acțiunea claviaturii se mișcă ușor într-o parte, făcând ciocănelele să lovească corzile diferit, atenuând astfel nota. Pedala din mijloc sau pedala sostenuto/de susținere, susține o singură notă sau un grup de note, fără a susține notele subsecvente. În timp ce unele pianine (precum cele de la Steinway New York) au o veritabilă pedală sostenuto, pedala din mijloc de la majoritate pianinelor susține secțiunea de bas prin ridicarea amortizoarelor doar de pe corzile de bas.

Pianele și pianinele Steinway au pedalele de nuanțare*, sostenuto și cea acustică deplin funcționale fabricate integral din  alamă.* Nu sunt disponibile la pianinele fabricate la Hamburg.

Selectarea unui pian

Selectarea unui pian potrivit pentru dumneavoastră

Pianul dumneavoastră va produce muzică și amintiri în casa dumneavoastră ani și generații la rând. Iar acum, înțelegând elementele de bază ale construcției și operării unui pian, sunteți pregătiți să luați câteva decizii finale privind instrumentul potrivit spațiului, abilităților și viselor dumneavoastră.

Pian sau Pianină

Mărimea camerei unde va fi plasat pianul dumneavoastră este un considerent important. Calitatea sunetului și volumul sunt direct relaționate cu mărimea plăcii de rezonanță a pianului și cu lungimea corzilor. Așadar, cu cât este mai mare pianul, cu atât va suna mai bine. Dar nu vă înșelați: o pianină de înaltă calitate este mai bună decât un pian de o calitate mai slabă.

Diferența majoră dintre un pian și o pianină, în afară de formă și mărime, este poziția plăcii de rezonanță. La un pian placa de rezonanță și corzile sunt dispuse orizontal; într-o pianină sunt dispuse vertical. Așadar la un pian acțiunea funcționează utilizând gravitația și este mult mai responsiv decât o pianină.

Pianinele Steinway variază între 125-132 cm înălțime și ocupă cam același spațiu (153 x 68 cm) indiferent de înălțime. O pianină este o alegere perfectă atunci când spațiul este limitat, însă un pian care este prea mic pentru spațiul său va arăta ca o răzgândire și nu va umple camera cu sunet.

Familia pianelor proiectate de Steinway include brandurile Steinway & Sons, Boston și Essex. Fiecare brand oferă linii complete de piane și pianine capabile să satisfacă orice criterii de spațiu, respectiv performanță. Fie că sunteți în căutarea unei pianine pentru un spațiu mai mic sau a unui pian pentru a umple un spațiu mai generos, există un pian Steinway care este perfect pentru dumneavoastră.

Stil și finisaj

Pianele sunt produse într-o varietate de stiluri care se pot acomoda diferitelor gusturi sau decoruri. De la tradiționalul finisaj abanos sau mahon – fie polisat, sau satinat – la lemne exotice sau ediții limitate făcute pe comandă, pianul pe care îl veți alege va reprezenta o evidentă declarație și va introduce eleganța și măiestria în încăperea dumneavoastră mai mult decât o poate face orice altă piesă.

În timp ce pot arăta foarte diferit la exterior, fiecare instrument Steinway este cel mai calitativ instrument muzical din categoria sa. Puteți alege un stil potrivit decorului dumneavoastră și să fiți deopotrivă încredințați că va funcționa la uimitoarele standarde respectate de Steinway & Sons de mai bine de 160 de ani.

Sunetul și tonul

Există câțiva factori care influențează sunetul unui pian, incluzând dimensiunea, calitatea componentelor și construcția sa generală. Calitatea sunetului și volumul sunt direct corelate cu dimensiunea plăcii de rezonanță și cu lungimea corzilor. O placă de rezonanță mai mare va produce un volum mai crescut, iar corzile mai lungi vor duce la un ton îmbunătățit semnificativ – îndeosebi în secțiunea de bas.

Mai mult, fiecare pian are propria sa „voce” determinată de vârsta pianului, de starea ciocănelelor și de cum a fost pregătit și menținut pianul. Temperatura și umiditatea vor influența sunetul unui pian, iar acustica și mobilarea unei camere vor avea de asemenea o pondere în sunetul pe care pianul îl produce. De exemplu mochetele, draperiile și mobilierul capitonat vor avea tendința de a absorbi sunetul făcând pianul să sune mai încet. Podelele de lemn sau piatră tind să producă o rezonanță deschisă, mai vibrantă.

Senzitivitatea și atingerea

Atingerea claviaturii reprezintă o altă măsură a gustului personal. O parte dintre interpreți preferă o acțiune ușoară, în timp ce alții preferă să simtă mai multă rezistență când apasă clapele. Cântați la mai multe piane și observați cum se simte acțiunea claviaturii atunci când o faceți. Sunt clapele ușoare și responsive, sau rigide și lente? Un pian mai responsiv va permite o mai mare ușurință la cântat și expresie tonală. Țineți minte, un tehnician calificat vă poate calibra acțiunea  astfel încât să se potrivească diferitelor preferințe.

Calitatea fabricației

Două piane pot arăta similar, însă pot varia semnificativ în termeni de preț. Producătorii de top se mândresc cu calitatea măiestriei lor și se concentrează pe procurarea materialelor, știind faptul că cele mai bune materiale vor produce cele mai bune piane. De pildă, veți dori să căutați o placă de rezonanță din molid debitat pe lung opusă unui material laminat.

Un pian ar trebui să fie la fel de atractiv și la exterior și la interior, chiar și pentru ochiul ne-experimentat. Finisarea trebuie să fie fără fisuri sau semne și trebuie să fie uniformă.

Granulația păcii de rezonanță și a furnirurilor trebuie să fie aliniate atât pentru valoarea estetică, cât și pentru calitatea tonală. Placa trebuie să fie finisată și atractivă, iar fiecare parte mobilă ar trebui să-și repete mișcarea ușor și cu acuratețe. Capacul, suportul de partitură și capacul claviaturii ar trebui să se miște fără efort. Scurt spus, pianul ar trebui să arate ca o luxoasă piesă de mobilier și ar trebui să fie responsiv precum un instrument de precizie. Misiunea lui Henry E. Steinway fondatorul Steinway & Sons a fost să construiască cel mai bun pian posibil. Tehnicienii Steinway& Sons continuă fidelitatea față de această misiune până astăzi.

Steinway & Sons este angajată în menținerea talentului, diligenței și tradiției experților meșteri, caracteristică unică a constructorilor de piane din familia Steinway. Doar Steinway & Sons este neînduplecată în căutarea perfecțiunii și doar Steinway poate spune că fiecare dintre pianele sale este, într-adevăr, o operă de artă.

Dacă luați în considerare achiziția unui pian folosit

Dacă este adecvat întreținut, un Steinway va fi bun foarte multe decade și va oferi bucurii muzicale proprietarilor multipli. Anumite piane mai vechi au un caracter estetic și muzical minunat și pot reprezenta o valoare excelentă pentru un cumpărător avizat.

Dacă luați în considerare achiziția unui pian folosit, asigurați-vă că lucrați cu un reprezentant Steinway oficial și insistați asupra garanției. Dacă operați individual o vânzare privată, apelați la un tehnician experimentat și certificat pentru sumarul și evaluarea posibilelor riscuri. Evaluarea ar trebui să vă pună la dispoziție un raport detaliat privitor la starea pianului și a părților sale componente.

Dacă luați în considerare achiziția unui pian Steinway folosit sau restaurat, vă recomandăm insistent să cereți confirmare scrisă că fiecare componentă folosită la restaurare este o componentă Steinway originală. Majoritatea reprezentanților Steinway oferă o gamă de piane și pianine folosite. Mai mult, Steinway & Sons are un centru dedicat restaurării în fabrica sa și oferă piane care au mai fost în proprietatea cuiva certificate de fabrică pe de o parte, iar pe de alta, ca alternativă la pianele noi, Colecția Vintage de piane Moștenire. Întrebați reprezentantul dumneavoastră local pentru detalii suplimentare. Acesta vă poate pune, de asemenea, la dispoziție o listă a tehnicienilor certificați din zona dumneavoastră. Pentru mai multe detalii despre achiziția unui pian Steinway folosit sau restaurat vizitați www.usedsteinwaypiano.com.

Alegerea unui reprezentant

Se spune ca dacă nu vă cunoașteți bijuteriile, cunoașteți-vă bijutierul. Același lucru este valabil și pentru piane – este întotdeauna cel mai bine să vă bazați pe un reprezentant cu reputație.

La Steinway & Sons ne alegem reprezentanții cu grijă și atenție la longevitate, aceeași pe care o acordăm pianelor. Reprezentanții autorizați Steinway sunt lideri de piață în vânzarea pianelor din zona lor și suporteri activi ai artelor muzicale. Sunt foarte respectați atât de către Steinway, cât și de către comunitățile lor. Mulți dintre aceștia au reprezentat Steinway de generații.

Steinway & Sons pune la dispoziție un program de pregătire complet pentru reprezentanți prin William Steinway University, educând agenții de vânzări și echipa de management asupra fiecărui aspect legat de reprezentarea Steinway, inclusiv vânzarea, serviciul clienților, activitățile artistice și de concert, vânzările instituționale și serviciile tehnice.

Iar în afară de asta, mai există Promisiunea Steinway – asigurarea că prețul integral plătit la achiziția unui pian Boston sau Essex pe care îl alegeți astăzi, poate fi considerat credit pentru o viitoare achiziție a unui pian Steinway nou.

Pentru azi și mâine

Mentenanța pianului dumneavoastră

Mentenanța de rutină este o parte importantă a deținerii unui pian. Există trei pași de bază pentru menținerea sunetului pianului dumneavoastră: acordajul, care aduce pianul înapoi la ton; intonarea, care influențează tonalitatea pianului și reglajul, anume ajustarea acțiunii mecanismului care influențează atingerea pianului.

Acordajul și intonarea sunt aspecte diferite ale reglajului pianului la standardul său optim de performanță. Acordajul este aducerea corzilor la înălțimea corectă a sunetului. Intonarea este reglarea tonului sau sunetului pianului și se realizează prin înmuierea sau înăsprirea ciocănelelor respectiv prin reglarea diferitelor părți din mecanismul claviaturii pianului.

Indiferent de intonarea inițială fiecare pian va dobândi, cu timpul, un ton cumva mai deschis, pentru că pâsla ciocănelelor, cu cât este mai des lovită de corzi, cu atât devine mai compactă.

Acordajul pianului dumneavoastră

Pianul dintr-un showroom va fi fost acordat la standarde internaționale de mai multe ori înainte de a părăsi fabrica. Din nefericire, indiferent de cât de bine este un pian acordat, variațiile atmosferice îl pot dezacorda. Ideal el trebuie poziționat ferit de razele directe ale soarelui, departe de surse de încălzire sau răcire și ar trebui păstrat într-un mediu unde umiditatea relativă este între 40% și 60%.

Utilizat normal și în condiții bune, un pian are nevoie de acordaje periodice, poate de două ori pe an. Ca informație de referință, un pian de concert este acordat înaintea fiecărui eveniment, iar pianul dintr-un studio de înregistrări este acordat de câteva ori pe săptămână. Acordajul este o meserie practicată de profesioniști și, pentru un rezultat mai bun, nimeni altul în afara unui tehnician de pian calificat nu ar trebui să vă acordeze pianul. Dacă aveți nevoie de referințe pentru un tehnician certificat din zona dumneavoastră, contactați reprezentantul autorizat Steinway. (vizitați www.steinway.com/dealer pentru a identifica reprezentantul).


Intonarea

Unii pianiști preferă o sonoritate „luminoasă”, în timp ce alții preferă un sunet mai dulce. Indiferent de intonarea inițială, fiecare pian va dobândi, cu timpul, un ton cumva mai deschis. În condiții normale, intonarea pianului dumneavoastră ar trebui reglată la fiecare doi sau trei ani. În procesul de reglare a intonării, rezistența pâslei ciocănelelor este ajustată cu unelte speciale și apoi toate notele sunt echilibrate astfel încât tonul să fie uniform pe întregul spectru al claviaturii. Este o operație care are nevoie de abilități speciale și trebuie efectuată doar de către un tehnician de pian profesionist.

Reglarea

În doi, trei ani acțiunea mecanismului pianului dumneavoastră se va modifica față de egalizarea realizată la fabrică și va avea nevoie să fie reglată de un tehnician cu expertiză. Nevoia de reglaj este în legătură directă cu modul în care un pian este folosit. Ca informație de referință, acțiunea unui pian de concert este reglată înaintea fiecărui eveniment. Compania Steinway & Sons este profund angajată în continuarea educării tehnicienilor de pian și pune la dispoziția tehnicienilor de pian cu expertiză, pregătire completă la C.F. Theodore Steinway Technical Academy.

Finisajul/Îngrijirea

Pianul va fi probabil un exponat al casei dumneavoastră. Pentru a șterge praful și amprentele utilizați o lavetă fină, ușor umezită cu apă curată. Ceruirea instrumentului nu este recomandată pentru că duce, în cele din urmă, la încărcări urâte care vor trebui îndepărtate profesionist. Clapele pianului, atât cele albe, cât și cele negre, ar trebui șterse cu o lavetă ușor umezită. Evitați umezirea părților laterale ale clapelor.

Curățarea interiorului de către profesioniști ar trebui realizată prin departamentul de service Steinway & Sons sau al unui reprezentant oficial Steinway.

Mutarea

Dacă vă mutați pianul, fie în alt loc din interiorul casei, sau într-o cu totul altă locație, utilizați servicii de mutare pian profesioniste care vor avea în dotare echipamentul necesar pentru protecția instrumentului în timpul călătoriei. Pianele cântăresc aproximativ 150kg/m. Nu uitați să apelați la un tehnician cu expertiză pentru verificarea și acordarea pianului după fiecare mutare.

„Există o constanță, nu doar a casei Steinway, ci și a frumoaselor lor piane.”

Van Cliburn

Pianele din familia Designed by Steinway

Fie că sunteți un pianist de concert, compozitor, profesor sau pur și simplu o persoană care consideră muzica esențială, există un Steinway care să corespundă preferințelor dumneavoastră personale.

Pianul Steinway

Pianele și pianinele abanos, cele mai populare piane. Pianele Steinway Art Case, proiectate în colaborare cu artiști notabili. Limited Edition Collection care comemorează atât persoane, cât și evenimente din istoria pianului.

Crown Jewel Collection, formată din stiluri de mobilier clasic, furniruri și finisaje exotice incluzând lemnul de trandafir est-indian, abanosul Macassar, trandafirul Santos, mahonul, nucul, kewazinga bubinga, figured sapele, cireșul închis și african pommelé. În selectarea acestor specii de lemn pentru Crown Jewel Collection, Steinway & Sons aderă la prevederile formulate de Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora privitoare la protecția mediului.

Legendary Collection, formată din re-creații ale unor piane unice din istoria Steinway. Au fost replicate până acum doar trei: Alma-Tadema, împodobit cu decorații fine artistice realizate de către artistul renumit mondial Sir Lawrence Alma-Tadema în 1887; Peace Piano, o replică a pianului proiectat inițial pentru Pavilionul American de la World Fair din1939; și White House Piano, o replică a pianului care împodobește Camera de Est a Casei Albe începând cu anul 1938.

Pianul Boston

Linia Boston, disponibilă într-o largă varietate de dimensiuni și finisaje, este ne-rivalizată în clasă și ne-egalată în valoare. Proiectată cu design-ul cozii largi a Modelului A de la Steinway pentru a permite spațiu substanțial mai generos pentru placa de rezonanță comparativ cu alte piane de aceeași lungime, Boston are un sunet unic și puternic care a impresionat de mai mult de 20 de ani interpreții și audiențele deopotrivă.

Pianul Essex

Pe lângă stilurile și finisajele tradiționale, linia de piane Essex designed by Steinway, oferă stiluri mobiliere frumoase și finisaje la un preț și o valoare excepțională.

„Este nevoie de două individualități, de două ființe ca chimia să aibă loc. Mulțumesc pentru că ne puneți la dispoziție piane care au personalitate și, mai important, suflet.”

HÉLÈNE GRIMAUD

Vedeți DIFERENȚA Auziți DIFERENȚA Simțiți DIFERENȚA

Selectarea unui pian este o experiență unică în viață și merită multă atenție. Vă datorați cercetarea opțiunilor și alegerea celui mai bun pian pe care vi-l permiteți. Și ar trebui să mai țineți minte faptul că fabricanții de top construiesc produse de top.

Din 1853 pianele Steinway au stabilit standardele pentru sunet, atingere și frumusețe. De aceea, pianele Steinway continuă să fie alegerea copleșitoare a pianiștilor, compozitorilor și interpreților din toată lumea. Pianul Boston designed by Steinway se alătură pianului Steinway ca alegere exclusivă a festivalurilor de muzică mari incluzând Aspen, Tanglewood, Brevard și Bowdoin și, în același timp, ca referințe pozitive din partea interpreților, conservatoarelor și profesorilor de pian din întreaga lume. Pianul Essex designed by Steinway oferă consumatorului atent la buget o experiență muzicală și estetică de nivel înalt. Dacă nu sunteți sigur cu privire la ce sunet preferați, vă puteți liniști gândindu-vă la faptul că majoritatea artiștilor care cântă ca și mod de trai, aleg pianele din familia Steinway.

Steinway. Înainte de a face un sunet, face o declarație.

Construim piane pentru a veni în întâmpinarea așteptărilor celor mai exigenți critici din lume – oamenii care iubesc muzica.

NEW YORK

Steinway & Sons • One Steinway Place, Long Island City, NY 11105 • 1.800.Steinway (1.800.783.4692)

HAMBURG

Steinway & Sons • Rondenbarg 10, d-22525 Hamburg • +49.40.85 39 10

WWW.STEINWAY.COM • WWW.STEINWAY.DE

© 2016 Steinway & Sons. Steinway and the lyre are registered trademarks.

    Contactați-ne